Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки

Лідери трьох фракцій Верховної Ради демонструють низькі показники участі в голосуваннях парламенту. Так, голови фракцій “Опозиційний блок”, “Батьківщина” та “Радикальна партія” пропустили 50% голосувань за чотири роки.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

“Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки”, - йдеться в повідомленні.

Так, голова фракції “Опозиційний блок” Вадим Новинський узяв участь лише в 8% голосувань, пропустивши 14 тисяч голосувань, наголосили у КВУ.

“Зокрема, політик не натискав «за», «проти» чи «утримався» щодо законів про місцеві вибори (2831-3), про державну службу (№2490), про публічні закупівлі (№3559), про Національну поліцію (№2822), про Державне бюро розслідувань (№2114), про утворення Вищого антикорупційного суду (№8497), про постанови ВР щодо визнання Росії державою-агресором та позбавлення В.Януковича звання Президента”, - повідомляє КВУ.

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь в 26% голосувань, пропустивши 11 тисяч голосувань. Зокрема, політик не голосувала за Державний бюджет України на 2015, 2018 та 2019 роки. Також Тимошенко пропустила голосування за закон про реінтеграцію Донбасу (№7163).

“Олег Ляшко (Радикальна партія) взяв участь в 51% голосувань, пропустивши 7 тисяч голосувань. Зокрема, проігнорував голосування за закони про державну службу (№2490) та про Державне бюро розслідувань (№2114)”, - інформує КВУ.

Як зазначає прес-служба організації, в інших голів фракцій показники голосувань вищі, однак також далекі від максимуму.

“Голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк узяв участь в 72% голосувань, голова “Народного Фронту” Максим Бурбак – 72%, керівник фракції БПП Артур Герасимов – 81%”, - інформує КВУ.

Загалом, за чотири роки в українському парламенті відбулося понад 15 тисяч голосувань.

Читайте також: КВУ назвала депутатів, які проігнорували всі засідання Ради за місяць

Водночас, Комітет виборців зазначає, що показники присутності на засіданнях Ради у лідерів фракцій є вищими, аніж показники їх голосувань, що "свідчить про політизованість цього питання".

Таким чином, за даними письмової реєстрації, Новинський був присутній на 73% засіданнях Ради за чотири роки, Тимошенко – 79%, Ляшко – 85%, Березюк – 80%, Бурбак – 94%, Герасимов – 93%.

Як повідомляв Укрінформ, раніше КВУ в рамках проекту «Дослівно» проаналізував участь народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради за чотири роки роботи парламенту і визначив, що у Верховній Раді є кілька десятків “мертвих душ”.

Верховна Рада VIII скликання обрана на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. Депутати набули повноважень 27 листопада 2014 року.