Посол України поінформував МЗС Франції про агресію РФ в Азовському морі

Надзвичайний і повноважний посол України у Франції Олег Шамшур поінформував представника Міністерства збройних сил Франції про агресію Росії в Азовському морі.

Про це йшлося під час зустрічі у понеділок українського посла з генеральним директором з міжнародних відносин Міністерства збройних сил Франції Аліс Гіттон, написав посол у Twitter.

"Зустрівся з генеральним директором з міжнародних відносин та стратегії Міністерства збройних сил Франції Аліс Гіттон. Поінформував про ситуацію з агресивними атаками Росії проти українських кораблів. Наголосив на необхідності оперативної та жорсткої реакції з боку наших партнерів", - написав посол.

Раніше Шамшур подякував сенатором і депутатам парламенту Франції, які жорстко засудили агресію Росії в Азовському морі. 

Читайте також: ОБСЄ про ескалацію на Азові: Час врегулювати розбіжності дипломатичними методами

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.