Росія не вдерлася б в Україну, якби ми були в НАТО - Порошенко

Росія розпочала агресію проти України саме тоді, коли режим екс-президента Віктора Януковича проголосив позаблоковість Української держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Глибоко переконаний, будь ми членом Альянсу, Росія не наважилася би анексувати Крим, ніколи б не наважилася вдертися на Донбас. І зауважу, що агресію проти України Кремль розв’язав тоді, коли режим Януковича проголосив нашу позаблоковість”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Президент: Меседж для Москви - розстаємося остаточно і безповоротно

Глава держави переконаний, що лише інтеграція України до євроатлантичного простору гарантує мир, безпеку, незалежність і подолання бідності.

Порошенко запевнив, що від цієї стратегії Україна не відступить і, йдучи своїм шляхом, обов’язково стане повноправним членом НАТО і повноправним членом ЄС.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер підтримала 311-ма голосами президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції в частині вступу до ЄС і НАТО.

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону №9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Верховна Рада 20 вересня включила відповідний законопроект до порядку денного сесії та направила до Конституційного суду для отримання висновку.

Конституційний суд у четвер надав позитивний висновок президентському законопроекту № 9037 про внесення змін до Конституції в частині вступу до ЄС і НАТО.