У БПП відмежувались від ініціативи про кримінал за наклеп

Пропозиція деяких народних депутатів щодо кримінальної відповідальності за наклеп у ЗМІ є їхньою особистою ініціативою і не є позицією фракції БПП.

Про це заявив голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Артур Герасимов, повідомляє прес-служба БПП

За його словами, фракція не обговорювала законопроект № 9306 щодо запровадження кримінальної відповідальності за наклеп у ЗМІ.

"Пропозиція деяких народних депутатів щодо кримінальної відповідальності за наклеп є їхньою особистою ініціативою і не є позицією фракції. Фракція не збиралася і цей законопроект не обговорювала, але все й так очевидно: БПП "Солідарність" поважає свободу слова і навіть у тих випадках, коли нею користуються необережно", – заявив Герасимов.

Читайте також: Звинувачення у замовленні вбивства Гандзюк: депутати пропонують карати за наклеп

Як повідомлялося, група народних депутатів із фракції БПП запропонувала ввести кримінальну відповідальність за наклеп. Відповідний законопроект №9306 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України зареєстрували народні депутати з БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін 20 листопада. Автори законопроекту пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею 151 (2) "Наклеп" і передбачити санкцію до 3 років позбавлення волі.