ОПОРА з’ясувала, чи багато партійних серед керівників РДА

Дослідження

Громадська мережа ОПОРА констатує невисокий рівень залученості керівництва районних державних адміністрацій до партійної діяльності і зазначає, що більшість голів, перших заступників та заступників РДА є позапартійними.

Про це йдеться у дослідженні ОПОРИ, що було презентовано на прес-конференції у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Громадянська мережа ОПОРА спостерігала за виборами у Верховну Раду 2012 року, коли на цих виборах вся управлінська вертикаль була спрямована на одну політичну силу... безумовно зараз є певне зниження кількості посадовців, які залучені до партійної діяльності в порівнянні з важкими виборами 2012 року», - зазначив на прес-конференції аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев.

ОПОРА дослідила партійність 444 голів РДА: 68% є офіційно позапартійними.

Також спостерігачі мережі встановили членство у партіях або позапартійність 258 перших заступників голів РДА. З них понад 74% є позапартійними. Серед заступників голів райдержадміністрації позапартійними є майже 78%.

Читайте також: У Центрвиборчкомі не домінує жодна політсила - ОПОРА

Водночас в ОПОРІ наголосили на неприпустимості виконання місцевим керівництвом політичних функцій під час виконання службових повноважень як в умовах офіційного виборчого процесу, так і до його початку.

Як відомо, чергові вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року. Вибори до Верховної Ради відбудуться у жовтні наступного року.