Україна та США відновлюють роботу Комісії Стратегічного партнерства

Президент України Петро Порошенко повідомив, що в рамках «Паризького форуму заради миру» відбулося близько 40 зустрічей з лідерами країн світу.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Відбулася зустріч вчора і обговорення на полях Форуму, в тому числі і з Президентом Сполучених Штатів Америки. За підсумками цього обговорення сьогодні відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та його американського колеги – Державного секретаря США Майка Помпео», - сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що результатом цих зустрічей стала домовленість про проведення у Вашингтоні 16 листопада цього року Комісії Стратегічного партнерства Україна-США на рівні Міністрів закордонних справ двох країн. Глава держави нагадав, що Комісія була започаткована майже десять років тому.

Читайте також: США готові допомогти Україні з енергетичною інфраструктурою — Перрі

«Сьогодні ми домовилися відновити її роботу як символ того, що партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки носить стратегічний характер», - сказав Президент України.

Глава держави також повідомив, що в Парижі також відбулася зустріч дипломатичного Радника Президента України Костянтина Єлісєєва з Радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном.