Українські відкриті дані вперше з'явилися на європорталі - Гройсман

Україна стає частиною європейського інформаційного простору.

Так прокоментував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook щорічний звіт Open Data Barometer від міжнародної організації World Web Foundation.

“Україна стає частиною європейського інформаційного простору. Вперше наші відкриті дані опубліковано на Європейському порталі відкритих даних”, - зазначив він.

За словами Гройсмана, уже сотні активістів, журналістів, бізнесменів використовують дані на www.data.gov.ua для моніторингу роботи влади, боротьби з корупцією чи створення нових сервісів і проектів.

“А відтепер українські відкриті дані, як і дані інших країн ЄС, автоматично потрапляють на європейський портал”, - додав глава уряду.

Звіт був оприлюднений наприкінці вересня. Цей рейтинг складають уже вп'яте – він визначає вплив ініціатив відкритих даних. До рейтингу увійшло 30 країн, що долучилися до Міжнародної хартії відкритих даних, та уряди яких узяли на себе конкретні зобов'язання, а також країни G20, що приєднались до Anti-Corruption Open Data Principles.

Читайте також: Проект бюджету збалансований і абсолютно реальний - Гройсман

Україна отримала 47 балів 2017 року. 2016-го – 34 бали, 2015-го – 20 балів, що свідчить про значний стабільний прогрес розвитку відкритих даних. 

Наша держава – на другому місці серед країн, що досягли найбільшого прогресу за останні чотири роки.

Україна посідає 17 місце серед 30 оцінюваних країн.