Порошенко - про вибухи під Ічнею: Не хочу карати заради піару

Президент України Петро Порошенко заявив, що не хоче зараз влаштовувати покарання заради піару, але запевнив, що винні у пожежі на складах боєприпасів в Чернігівській області будуть притягнуті до відповідальності.

Про це він сказав на зустрічі з представниками силових відомств у зв'язку з ситуацією, що склалась через вибухи на складах боєприпасів поблизу м.Ічня на Чернігівщині, інформує прес-служба глави держави.

«Я не хочу зараз намагатися влаштувати покарання заради піару», - заявив Порошенко.

Водночас він запевнив, що «ніхто з хапуг, з тих, хто своєю недбалістю допустив це, відновлений не буде».

Порошенко зазначив, що мають бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи, «щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, щоб не допустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника».

«За підсумками розслідування внести пропозиції щодо притягнення до відповідальності відповідальних осіб», - додав глава держави, наголосивши на важливості притягнення до відповідальності тих, чиї дії чи бездіяльність призвели до виникнення надзвичайної ситуації на Чернігівщині.

Читайте також: Ліквідація наслідків вибухів під Ічнею триватиме цілодобово

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Із небезпечної зони евакуйовано понад 12 тисяч осіб.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура наразі відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони також не виключають диверсію.