Омелян сподівається, що главу Укртрансбезпеки звільнять найближчим часом

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що відстороненого голову Укртрансбезпеки Михайла Ноняка звільнять найближчим часом.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

"Я цю тему піднімаю постійно (звільнення Ноняка - ред.), але є процедура, згідно з якої міністр спочатку вносить ініціативу, потім це передається Головдержслужбі, Головдержслужба розглядає, відповідне рішення передається на Кабмін і тоді вже Кабмін голосує за звільнення або залишення його в спокої. Сподіваюся, що ця процедура буде завершена найближчим часом, і його (Ноняка - ред.) буде звільнено, і буде призначено нову адекватну людину", - сказав Омелян.

Як повідомлялося, у січні Омелян висловив невдоволення роботою очільника Державної служби України з безпеки на транспорті Ноняка та сказав, що не виключає кадрових змін у відомстві. У кінці березня Омелян вніс подання до Кабінету міністрів про звільнення Ноняка.

Читайте також: Відсторонений голова Укртрансбезпеки заявив, що не боїться службового розслідування

У свою чергу Ноняк 6 квітня висловив думку, що якщо міністр інфраструктури незадоволений його роботою, то має йому про це сказати особисто, а не публічно висловлюватися з цього приводу.

Тим часом правоохоронці 5 квітня затримали у Києві посадовця Укртрансбезпеки за одержання хабарів за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Встановлено, що чиновник брав за документи від 100 до 500 доларів, у той час як їх офіційна вартість становить 49 грн.