Порошенко виступить на Генасамблеї ООН 26 вересня

Президент Петро Порошенко планує із 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

Про це поінформував постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні прес-клубу в рамках ХІІІ Наради послів у МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як і у минулі роки, планується і готується візит Президента на Генеральну асамблею ООН, він має умовно на сьогодні часові рамки з 24 до 27 вересня, але це все ще буде підтверджуватися і перепідтверджуватися. 26-го (вересня - ред.) наш Президент виступатиме на Генасамблеї відразу після обідньої перерви”, - сказав він.

За словами дипломата, виступ  стосуватиметься зокрема і питання розгортання миротворчої місії під мандатом ООН на Донбасі, а також проблеми Голодомору.

Читайте також: Життя після Brexit: Київ і Лондон можуть укласти нову торговельну угоду

Єльченко зазначив, що цього року виповнюються 75-роковини Голодомору в Україні й українська сторона планує підготувати і схвалити спеціальну декларацію, присвячену цій трагедії, на майбутній Генасамблеї ООН.

Також посол зауважив, що, крім виступу, Президент зустрінеться із генсеком ООН, з головою Генасамблеї, яким цього року є міністр закордонних справ Еквадору, та матиме, як і зазвичай, ще кілька десятків двосторонніх зустрічей.