Апеляційний суд переніс розгляд справи Савченко на 9 серпня

Апеляційний суд Києва не встиг 8 серпня завершити розгляд апеляції на тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

Про це пише "Радіо Свобода".

Засідання завершилося пізно ввечері суперечками і взаємними звинуваченнями сторін, перепалкою між суддями та присутніми на суді прихильниками Савченко.

Перед цим адвокати Савченко і вона сама близько чотирьох годин обговорювали порушення, які, на їхню думку, вчиняли у справі слідчі прокуратури, СБУ та суд першої інстанції.

Читайте також: Генпрокурор вважає, що Савченко і Рубан у суді підуть за "схемою Януковича"

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Читайте також: Луценко: Зброю для плану "Савченко-Рубана” виставили напоказ, щоб припинити жарти

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня. Засідання, на якому мають визначити, чи триматимуть Савченко за ґратами, призначили на 11:00 9 серпня.