Турчинов прокоментував ситуацію зі значками “Почетный железнодорожник"

Повинна бути не лише моральна, а й кримінальна відповідальність за фінансову підтримку країни-агресора у випадку, коли в Росії закуповуються речі, які можуть вироблятися в Україні.

Про це заявив журналістам у Києві секретар РНБО України Олександр Турчинов, коментуючи намір ПАТ “Укрзалізниця” закупити в Росії знаки  “Почетный железнодорожник", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вибачте, але коли ми вже там якісь бляшки замовляємо у Росії, то це просто ганьба. Мені здається, що повинна бути не лише моральна, а й кримінальна відповідальність за фінансову підтримку країни-агресора. Ті, хто закуповує у Росії такі речі, які можуть вироблятися в Україні”, - сказав Турчинов.

Читайте також: Голова УЗ наказав припинити купляти у Росії значки “Почесний залізничник”

Раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов повідомив, що "ПАТ “Укрзалізниця” придбала по прямому договору без тендера у “Российские железные дороги” значки "Почетный железнодорожник" у футлярі на суму 181 927 рублів (96 штук).

Пізніше в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов доручив зупинити процедуру закупівлі знаків “Почетный железнодорожник”.