Запрацював штаб БПП до президентських виборів

Запрацював передвиборчий штаб Блоку Петра Порошенка до президентських виборів.

Про це розповів заступник голови парламентської фракції БПП Сергій Березенко в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком".

"На цей момент запрацював штаб. Я не хочу розкривати деталей, думаю, що скоро ви самі побачите активні дії", - сказав він.

Березенко не назвав керівника передвиборчого штабу, але зазначив, що керівником кампанії є Ігор Гринів. "Є відмінність між керівником кампанії і керівником штабу. Штаб – це як військо, це виключно тактика. А кампанія – це планування та стратегія. Пан Гринів як раз і є класичним керівником кампанії", - підкреслив депутат.

Він розповів, що всі  фігуранти штабів БПП, починаючи з 2014 року, будуть брати участь у передвиборчому процесі,  кожен буде мати свій «відрізок» роботи. 

"Можна сказати, що Петро Порошенко є кандидатом у президенти в своєму штабі. Можливо, трошки більше, ніж просто кандидатом. Бо остаточні та базові рішення не можуть ухвалювати без його участі", - відповів він на запитання щодо керівника штабу. 

При цьому Березенко не став коментувати результати "спекулятивної соціології" щодо рейтинговості кандидатів: "Я не стану вам брехати та займатися відвертим популізмом. Так, визнаю, безумовної перемоги в першому турі не буде. Але буде перемога у другому турі".

Березенко вважає, що виборець Порошенка – це освічений українець середнього віку, який думає про перспективу цієї країни та хоче бачити її незалежною, вільною від тотального впливу однієї чи іншої сторони. 

Читайте також: Кандидат від БПП пішов з "лави запасних"

"Це люди, які хочуть інтегруватися в Європу, які вважають, що задля результату треба довго і важко працювати. У нас партія правоцентристська, класичного виборця можна порівняти з республіканцем у США. Це ті, хто вважає, що держава має менше втручатися в економіку, що мають бути збережені класичні українські традиції, національні цінності. Церква, безумовно, має об’єднувати нас через духовні речі, що надаватимуть країні підтримку. Я думаю, що люди переоцінять ситуацію і проголосують за Петра Порошенка, коли спробують глибше розібратися, що саме пропонують інші кандидати", - підкреслив він.

Чергові вибори Президента України мають відбутися 31 березня 2019 року.