Кулеба назвав два способи, як запобігти повтору трагедії з ударом по гіпермаркету у Харкові

Відео

Передача Україні більше систем ППО, таких як Patriot, та можливість збивати літаки РФ до того, як вони обстрілюють сусідню країну, допоможуть запобігти такій трагедії, як бомбардування гіпермаркету у Харкові.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«Путін може поширювати будь-яку брехню, але ось його дії: варварські воєнні злочини проти мирного населення. Великий гіпермаркет в Харкові. Субота. Жахливий удар, щоб забезпечити максимальні втрати. Він не може окупувати Харків, тому намагається його вбити. У партнерів України є два способи запобігти таким ударам. Перше: більше Patriot та інших систем ППО для України. Друге: Україна збиває російські військові літаки перед тим, як вони скидатимуть бомби на Харків та інші міста й громади», - написав він.

Кулеба також закликав світ забезпечити Україну додатковою протиповітряною обороною та підтримати українські удари по військових об’єктах у Росії.

«Дійте зараз», - наголосив він.

Читайте також: Атака на Харків: рятувальники локалізували пожежу в будівельному гіпермаркеті

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок влучання двох КАБів у будівельний гіпермаркет «Епіцентр» у Харкові вдень 25 травня загинули двоє людей, кількість постраждалих збільшилася до 35 осіб. Також 25 травня росіяни вдарили по одному з парків Харкова, а пізніше влучили по житловій забудові у центрі міста.