НАЗК повністю перевірить декларації депутата Мартиняка

Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про проведення повної перевірки декларацій трьох осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, серед яких народний депутат та суддя.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, Нацагентство перевірятиме декларації за 2016 та 2017 рік народного депутата, члена групи "Воля народу" Сергія Мартиняка.

Також НАЗК перевірить декларації за 2015 рік (виправлену), а також за 2016 та 2017 роки, подані суддею, головою Харківського апеляційного адміністративного суду Геннадієм Бершовим.

Перевірки зазнають і декларації за 2016 та 2017 роки директора Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрія Сідоренка.

Читайте також: НАЗК внесло приписи голові Антимонопольного комітету

Крім того, були прийняті рішення про результати здійснення повної перевірки декларацій, поданих двома суб’єктами декларування за 2015- 2017 роки. Також продовжено термін повної перевірки е-декларацій трьох осіб за 2015– 2017 роки на додаткові 30 календарних днів, зазначили в НАЗК.

При цьому у Нацагентстві нагадали, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені.