БПП готова відкликати одну з кандидатур до ЦВК

БПП заявила про готовність відкликати одну зі своїх кандидатур, включених до списку подання Президента щодо призначення на посаду членів ЦВК, та закликала інші фракції відкликати одну зі своїх кандидатур .

Про це розповів голова фракції Артур Герасимов журналістам за результатами засідання фракції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чули застереження відносно кількості кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії в поданні. Фракція «Блоку Петра Порошенка» готова відкликати одну зі свої кандидатур для того, щоб вирішити це питання», - заявив Герасимов.

Водночас він підкреслив, що для виконання резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи в частині представлення в Центрвиборчкомі кандидатур від усіх фракцій, необхідно відкликати ще одну з 14 кандидатур на посаду членів комісії.

«Ми звертаємось до наших колег по коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур для того, щоб вирішити і це питання», - сказав голова фракції БПП.

Читайте також: Парубій про "зависання" Центрвиборчкому: У мене немає кнопки "226"

У БПП закликали Голову Верховної Ради Андрія Парубія о 12-й годині зібрати лідерів фракцій, щоб обговорити це питання і вирішити його вже сьогодні.

На уточнюючі запитання, кого зі своїх кандидатур готова відкликати БПП, він зазначив, що фракція знову збереться і визначиться з цим як тільки лідери фракцій публічно заявлять свою позицію про готовність голосувати за оновлення ЦВК після переговорів.

Як повідомлялося, 5 липня Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій покинула сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.