Порошенко закликає Раду якнайшвидше скасувати депутатську недоторканність

Президент України Петро Порошенко закликає нардепів якнайшвидше схвалити зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності, які мають набути чинності у 2020 році.

Про це він сказав під час виступу з нагоди дня Конституції біля пам'ятника Пилипу Орлику в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тиждень тому, 20 червня, Конституційний Суд прийняв відповідне рішення і схвалив президентський законопроект щодо змін до Конституції в частині недоторканності депутатів. Чекаю, що Верховна Рада, не зволікаючи часу, якнайшвидше прийме ці зміни до Конституції... Зараз дуже гарний час для цього рішення", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що у запропонованих змінах до Конституції щодо депутатської недоторканності передбачено, що вона буде знята з депутатів наступного скликання і починає діяти з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб - Порошенко

"Не бачу жодних причин, щоб зволікати зі скасуванням депутатської недоторканності. Під час судової реформи ми скасували недоторканність суддів... Я впевнений, що така сама доля має чекати і на мої конституційні пропозиції щодо позицій про недоторканність депутатів", - сказав Порошенко.

День Конституції України щороку відзначається 28 червня на честь ухвалення Основного закону того ж дня 1996 року.