Луценко хоче "охолодити засліплені грошима очі контрабандистів"

Генпрокурор Юрій Луценко виступає за повернення норми про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Це ганебно і неприпусимо, коли країна у війні не має кримінальної відповідальності за нелегальний перетин Держкордону. Сама ця норма, скасована за часів Януковича, могла б стати підставою переслідування всіх «ихтамнету», які воюють на стороні лнр/днр. Саме ця норма має охолодити засліплені грошима очі контрабандистів. Закликаю ВР невідкладно прийняти відповідний закон і захистити Державу", - зазначив він, коментуючи інцидент на кордоні в Чернівецькій області.

Як повідомлялося, 19 червня близько 16.00 під час охорони державного кордону та переслідування порушників у Сторожинецькому районі Чернівецької області невідомі в кількості до 20 осіб здійснили спробу групового нападу на прикордонний наряд.

Читайте також: Гройсман зібрав силовиків і оголосив полювання на "велику рибу"

Прикордонники вимушені були захищатися. Після попередження і пострілу вгору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників. Пораненого доправили до місцевої лікарні, йому надано першочергову медичну допомогу.