НАБУ вдалося "хитнути касту недоторканих" - Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що  НАБУ вдалося хитнути "касту недоторканих", яка формувалася багато років в Україні.

Про це він сказав під час брифінгу, присвяченому результатам  діяльності НАБУ за останні три роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю нашим досягненням те, що ми хитнули касту недоторканих, яка формувалася багато років і якраз функціонування цієї касти привело до революції. Ми її хитнули, але це тактична  перемога, стратегічна перемога буде тоді, коли справи щодо цих представників касти будуть розглянуті у суді, сподіваюся, що у швидкоствореному Вищому антикорупційному суді", - сказав Ситник, відповідаючи на запитання, чи задоволений він роботою НАБУ протягом трьох років.

Читайте також: Ситник назвав журналістське розслідування справи Онищенка "цікавим матеріалом"

Як повідомлялося, 9 червня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про Вищий антикорупційний суд, ухвалений парламентом 7 червня.

Закон "Про Вищий антикорупційний суд" визначає засади організації та діяльності ВАС як вищого спеціалізованого суду в системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Положення закону погоджені з МВФ та Венеціанською комісією та надають право голосу міжнародним експертам у доборі антикорупційних суддів.