Антикорупційний суд: Геращенко назвала умову для ухвалення закону цього тижня

Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко виключає можливість відмови парламенту ухвалити Закон «Про Вищий антикорупційний суд» і зазначає, що початок його розгляду залежатиме від результатів переговорів з МВФ.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не знаю на цю хвилину відповіді на те, чи ми сьогодні заходимо в розгляд питання по Антикорупційному суду, чи у четвер. Але цей процес точно стартуватиме цього тижня», - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що Голова ВР Андрій Парубій у вівторок проводить переговори з представниками Міжнародного валютного фонду щодо погодження положення законопроекту, яке стосується громадської ради міжнародних експертів. «Як тільки буде там знайдено порозуміння, повірте, зала зразу перейде до голосування, до розгляду законопроекту у 2-му читанні», - сказала перший віце-спікер.

Водночас Геращенко наголосила, що термін, протягом якого парламент розглядатиме законопроект, буде залежати від процедури розгляду поправок депутатів до законопроекту.

«У нас є всі шанси, як цього тижня прийняти законопроект, якщо буде прийнято рішення, що ми пройдемо його по процедурі adhoc, що ті позиції, з яких є компроміс, буде прийнято залою, то у нас є всі шанси прийняти цього тижня. Якщо ж буде прийнято рішення іти по поправкам, то це займе кілька днів і ми приймемо закон у перший тиждень червня», - сказала депутат.

Наступний пленарний тиждень розпочинається за календарним планом 5 червня.

Читайте також: Парубій сказав, скільки Раді треба часу для голосування за Антикорупційний суд

Як повідомлялося, парламент у вівторок планує почати розгляд у 2-му читанні законопроекту ? 74440 «Про вищий Антикорупційний суд».

21 травня Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підготував до 2-го читання текст законопроекту за виключенням положень, що стосуються громадської ради міжнародних експертів та процедури подолання її вето на кандидатів у Антикорупційні судді.

У вівторок Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує провести три раунди переговорів із МВФ щодо узгодження цих положень.