Геращенко квапить ВР із законопроектом про статус зниклих безвісти

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала якнайшвидше включити до порядку денного Верховної Ради розгляд у другому читанні законопроекту про статус зниклих безвісти.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу звернутися до Григорія Михайловича Немирі (голови Комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин - ред.), чий комітет дуже активно працює над законодавством на підтримку родин, які опинилися у такій ситуації, і до Голови Верховної Ради з проханням, щоб ми якнайшвидше поставили на порядок денний в друге читання закон про статус зниклих безвісти і розглянули також у комітеті суто низку законопроектів, які є про статус політв'язнів, і прийняли їх у Верховній Раді. Це буде правильно, якщо держава підтримуватиме родини заручників і політв'язнів», - сказала Геращенко.

Читайте також: Україна не отримала відповіді від РФ щодо передачі 23 росіян — Геращенко

Як повідомлялося, 18 січня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти», що передбачає визначення правового статусу зниклих безвісти та забезпечення правового регулювання відносин, пов’язаних з обліком цих осіб та їх розшуком.