Луценко підписав подання на депутата Пономарьова

Оновлено

Генеральний прокурор  Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича. 

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича", - написала вона.

Сарган нагадала, що Пономарьов є тим народним депутатом, який у приміщенні Верховної Ради перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань "Цензор.нет" та "Каменярі-інфо".

"Своїми умисними діями О.Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності", - зазначила вона.

У повідомленні йдеться, що факт вчинення народним депутатом Пономарьовим кримінального правопорушення підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами.

Кримінальне провадження розслідувалося ГУ СБУ в Києві та області, а процесуальне керівництво здійснювала прокуратура міста Києва.

Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради, наголосила Сарган.