Луценко розказала, хто боїться голосувати за оновлення ЦВК

Верховна Рада до осені обов'язково розгляне питання щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через декілька місяців ми вступаємо в останній рік передвиборчої президентської гонки, тож Центральна виборча комісія має працювати. На це був запит суспільства, це були зобов'язання, до речі, всіх фракцій - оновити повністю склад ЦВК, голова якої був дискредитований... Тому я маю надію, що політичні консультації завершаться до наступного тижня і ми будемо розглядати це питання. Верховна Рада працює майже до кінця липня - у нас будуть ще тижні, щоб ми могли розглянути це питання. Воно обов'язково буде розглянуто до осені. Не думаю, що будуть якісь заперечення, щоб проголосувати", - сказала Луценко.

Читайте також: БПП обіцяє “конкретні дії”, якщо проігнорують їхню вимогу щодо ЦВК

Водночас вона не підтвердила інформацію про відсутність домовленостей з цього приводу між найбільшими фракціями.

"Я не думаю, що питання стосується тільки найбільших фракцій - коаліція давно має узгоджені пропозиції. Думаю, йдуть політичні консультації з малими опозиційними фракціями також. Зокрема, і "Батьківщина", і "Самопоміч", і навіть групи не готові або бояться голосувати, маючи декілька застережень. От ці останні застереження знімаються в політичних консультаціях", - уточнила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня після наради у Голови ВР представники більшості парламентських фракцій виступили за продовження політичних консультацій з кадрових питань, зокрема щодо оновлення складу ЦВК.