Уряд змінив умови конкурсу на посади чиновників категорії "А"

Кабінет міністрів ухвалив рішення, яким вдосконалив процедуру відбору посадовців категорії "А" та фахівців з питань реформ.

Про це поінформував міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, повідомляє Урядовий портал.

"Ми детально аналізували конкурси, які проходять на нові посади в міністерствах з вересня минулого року. Окремі учасники говорили, що чинні держслужбовці мають своєрідну "фору", що відчувається під час перевірки знань профільного законодавства. Ми мінімізували людський чинник: з набранням чинності ухвалених сьогодні змін (через місяць) ця перевірка буде проходити в формі комп'ютерного тестування. Перелік тестових питань буде опубліковано завчасно на порталі вакансій career.gov.ua. Він матиме не менш ніж 100 питань на знання не більш ніж 5 нормативно-правових актів. Під час тестування комп'ютер обере для кожного кандидата 25 завдань з цього переліку", - пояснив Саєнко.

Читайте також: Реформа допоможе знайти професіоналів для управління підприємствами - Кабмін

Крім того, зазначені зміни спрощують участь у конкурсі: від тестування до співбесіди успішний конкурсант має здійснити максимум 4 візити до органу, в якому проходить конкурс. "Це особливо важливо для кандидатів з регіонів", - зазначив міністр.

"Це важливий крок для залучення на державну службу кращих з кращих. На порталі career.gov.ua з'являються нові вакансії. І нехай переможе сильніший", - підкреслив він.

Ухвалені зміни набирають чинності за місяць після опублікування постанови.