Деклараціями Рабіновича і Трубарова зацікавилося НАЗК

Нацагентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про повні перевірки щодо 13 суб’єктів декларування, серед яких народний депутат Вадим Рабінович та в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про проведення повної перевірки електронних декларацій ще 4 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015-2017 роки. Також прийняті рішення про продовження строку перевірки щодо 4 суб’єктів декларування та про результати здійснення повної перевірки щодо 5 осіб", - йдеться у повідомленні.

Суб’єкти декларування, щодо яких розпочнуть перевірку:

1. Андрієвський Михайло Володимирович, депутат Прилуцької районної ради, за 2017 рік (виправлена);

2. Гаркавий Анатолій Іванович, голова Старобільської районної державної адміністрації Луганської області, за 2015 та 2016 роки;

3. Рабінович Вадим Зіновійович, народний депутат України VIII скликання, за 2017 рік;

4. Трубаров Віталій Миколайович, головний спеціаліст відділу координації діяльності структурних підрозділів Фонду державного майна України, за 2016 рік.

Крім того, прийнято рішення про результати здійснення повної перевірки декларацій ще 5 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а саме:

1. Вдовіченко Микола Миколайович, прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Кіровоградської області, за 2015 рік;

2. Гаврилюк Роман Володимирович, прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Кіровоградської області, за 2015 рік;

3. Журжій Андрій Валерійович, народний депутат України VIII скликання, за 2015 рік (виправлена);

4. Коробко Юрій Вікторович, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Одеської області, за 2015 та 2016 роки;

5. Панков Андрій Вікторович, міський голова м. Краматорськ Донецької області, за 2015 та 2016 роки.

Читайте також: САП відкрила ще дві справи за декларацією Рабіновича - депутат

Також Національне агентство ухвалило рішення про подовження терміну повної перевірки декларацій 4 суб’єктів декларування на додаткові 30 календарних днів.

У НАЗК нагадали, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувалися конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені.