НАТО має вчитися в України протидіяти гібридній війні - Гетемюллер

У Північноатлантичному Альянсі високо оцінюють дії України у протистоянні російській гібридній агресії і хочуть запозичити досвід нашої країни щодо цього.

Про це заявила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер під час виступу на ХІ Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми говоримо про те, що є щось на кшталт туману війни, і причина цього - Росія, яка використовує асиметричні методи - дестабілізацію, кібератаки, дезінформацію. Щодня ми стикаємося з цими ризиками і проблемами. Україна знаходиться на кордоні цієї гібридної війни вже чотири роки. Можна сказати, що Україна вже провакцинована дезінформацією, яка йде від Росії. Це дуже важливо. НАТО має багато чого навчитися в України у питанні протидії гібридним ризикам", - сказала Гетемюллер.

Вона нагадала, що в НАТО була створена платформа протидії кібернападам, щоб підвищити загальну освіченість у цій сфері.

Читайте також: НАТО сподівається на цивільний контроль над сектором безпеки в Україні - Гетемюллер

Заступник генсека НАТО також поінформувала, що Альянс останнім часом багато зробив для переорієнтації розвідслужби НАТО на протидію гібридним війнам.

"Дуже важливо, що наразі ці розвідслужби співпрацюють між собою, навчаються одна в одної, і Україна тут може дуже нам допомогти", - переконана Гетемюллер.