Суд щодо Савченко має бути відкритим, щоб люди зрозуміли — депутат

Народний депутат Антон Геращенко ("Народний фронт") вважає, що судове засідання у справі народного депутата Надії Савченко має бути відкритим.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Необхідно буде доставити Надію Савченко до суду для обрання запобіжного заходу. Це може бути завтра, післязавтра - у будь-якому випадку цей термін (за 72 години суд має обрати запобіжний захід - ред.) порушувати не можна. Скоріше за все, зважаючи на те, що Надія Савченко обвинувачується у спробі організації масових убивств, терористичних актів, судді приймуть рішення утримувати її під вартою. Я впевнений, що судове засідання обов'язково має бути відкритим, інакше воно не буде зрозумілим суспільству та ЗМІ", - пояснив Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. За надання згоди на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності проголосував 291 депутат, затримання – 277, арешт – 268 депутатів за мінімально необхідних 226.

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту.

Читайте також: Геращенко розповіла про наслідки поїздок Савченко до окупантів

Відразу після цього слідчий СБУ повідомив Савченко про підозру у підготовці теракту в Києві, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти до управління СБУ у м. Києві та Київській області для складання протоколу про затримання.

Генпрокуратура проситиме в суді обрати для народного депутата Савченко запобіжний захід у вигляді арешту без альтернативи внесення застави.

Раніше під час розгляду цього питання на засіданні Регламентного комітету генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко вербувала офіцерів 8 полку спецпризначення ЗСУ для вчинення терактів у центрі Києва.

Генпрокурор 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.