Геращенко розповіла про наслідки поїздок Савченко до окупантів

Геращенко розповіла про наслідки поїздок Савченко до окупантів

Укрінформ
У результаті всіх поїздок народного депутата Надії Савченко на окуповані території з полону бойовиків не було визволено жодного українця.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Були поїздки в РФ й на окуповані території (де б відразу затримали кожного проукраїнського політика) - під благою темою заручників... Правда, нікого, жодного! не звільнили! Як і редутники - не витягли жодного! Навпаки, всі ці ганебні ігрища тільки ускладнили й відтермінували звільнення, бо ж навіщо бойовикам віддавати заручників ненависній “хунті”, коли краще дати зброю тим, хто також ненавидить законну українську владу, обрану народом”, - зазначила Геращенко.

Вона також підкреслила, що у відео, продемонстрованому генпрокурором у парламенті і яке вказує на причетність Савченко до планування терактів, про заручників не було жодного слова.

“Вони (заручники — ред.) не потрібні. Потрібна зброя, щоб убити тих, хто українських заручників звільняв: українського Президента, українських політиків, СБУ”, - додала перший віце-спікер.

Читайте також: ГПУ проситиме для Савченко арешт без застави

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада надала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту. Відразу після цього слідчий СБУ повідомив їй про підозру у підготовці теракту в Києві, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти до управління СБУ у м. Києві та Київській області для складання протоколу про затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-