Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Парубій.

У сесійній залі зареєструватися 357 народних депутатів.

Вечірнє пленарне засідання Рада почне з продовження розгляду проект Кодексу України з процедур банкрутства (№8060) у першому читанні. 

Читайте також: Посли G7 закликали скасувати е-декларації для антикорупціонерів

Окрім того, відповідно до порядку денного, парламент планує прийняти постанову про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України (№ 5463).

У першому читанні заплановано розгляд законопроекту № 3149 "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових".

У другому читанні Рада розглядатиме президентський законопроект № 6149 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників" та депутатський проект № 1174 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони України".

Окрім того, на порядку денному у вівторок стоять питання про призначення окремих позачергових місцевих виборів, а також щодо проведення 16 травня 2018 року парламентських слухань на тему: "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні".

ВР також планує розглянути у другому читанні президентський законопроект 7322 "Про дипломатичну службу".