Геращенко: Крим і Донбас — єдині закриті від міжнародних місій території

Тимчасово окуповані Росією Крим і Донбас наразі є єдиними територіями у світі, куди не можуть потрапити представники міжнародних гуманітарних місій.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи на четвертому міжнародному форумі “Окупований півострів: чотири роки опору”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Єдині території світу, які залишаються закритими для міжнародних гуманітарних місій, - це Крим і Донбас”, - сказала вона.

За словами Геращенко, на окуповані Росією території не можуть потрапити представники Міжнародного Червого Хреста, місії Ради Європи та ООН.

Читайте також: Умеров: Треба чинити тиск, щоб Росія сама відмовилася від Криму як від тяжкої ноші

“А потім виходить таке замкнуте коло, коли Генсек Ради Європи у своїх щорічних доповідях про права людини не згадує Крим і Донбас, єдиний гарячий конфлікт на Європейському континенті”, - підкреслила Геращенко й додала, що у подібні звіти включається інформація винятково від власних представників місій.

Парламентарій наголосила, що Україна повинна “дуже гостро піднімати” питання, щоб на окуповані Російською Федерацією території негайно були допущені міжнародні гуманітарні місії.