Яценюк розповів, чого очікує від голосування щодо Антикорупційного суду

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк висловив упевненість, що законопроект про Антикорупційний суд буде прийнятий Верховною Радою у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це він сказав у вівторок, під час візиту до Вашингтона, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На зустрічах (у американській столиці – ред.), звичайно порушувалося питання про Антикорупційний суд. Я думаю, що український парламент проголосує за цей законопроект, який буде відповідати критеріям Венеціанської комісії",- зазначив партійний лідер.

Читайте також: Порошенко просить ВР негайно взятися за створення Антикорупційного суду

Проте, за його словами, на питання боротьби з корупцією треба дивитися ширше.

"Це не тільки НАБУ, не тільки НАЗК, не тільки Антикорупційний суд, це – в першу чергу питання приватизації, питання дерегуляції, питання зменшення бюрократії й захисту прав інвесторів", - зауважив український політик.

Читайте також: До проекту Виборчого Кодексу подали рекордні 4400 поправок - Парубій

Він також наголосив на необхідності для України залучити більше іноземних інвесторів, які, за його словами "дадуть можливість заробляти більше, платити більше й мати відповідним чином менший рівень корупції".

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк 6-7 лютого перебуває з візитом у Вашингтоні, де вже відбулися ряд його зустрічей у Державному департаменті, Пентагоні, Конгресі Сполучених Штатів Америки.