Мінгареллі не бачить зміни курсу ЄС щодо Донбасу

Немає жодних ознак можливої зміни позиції Євросоюзу до врегулювання ситуації на Донбасі через головування у 2018 році у ЄС Болгарії і Італії - в ОБСЄ.  

На цьому наголосив в ефірі «Українського радіо» очільник представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі немає жодних ознак того, що позиція ЄС стосовно конфлікту якимось чином зміниться». - підкреслив він.

За словами Мінгареллі, влада Італії серйозно налаштована на те, щоб в якості голови ЄС всіляко сприяти вирішенню цього конфлікту. «Ми також упевнені в тому, що керівництво Болгарії під час головування країни в ЄС докладатиме зусиль, аби мобілізувати всі наявні ресурси і інструменти ЄС для вирішення проблеми Донбасу і для того, щоб допомогти Україні», - зазначив Мінгареллі.

Відповідаючи на запитання, чи можливий відхід від Нормандського підходу до врегулювання конфлікту на сході України і посилення впливу США, посол підкреслив, що для ЄС «пріоритетом є саме політичний формат врегулювання конфлікту». Він також додав, що ЄС вважає будь-які формати і способи політичного врегулювання важливими.

Раніше повідомлялося, що Італія з 1 січня перебрала від Австрії головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і пообіцяла продовжити зусилля щодо імплементації Мінських угод.

Зазначалося, що міністр закордонних справ Італії Анжеліно Альфано представить повний перелік пріоритетів італійського головування в організації на засіданні Постійної ради у Відні 11 січня.

Читайте також: ЄС оцінює можливість надання Україні нового траншу - Мінгареллі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав свого італійського колегу Анджеліно Альфано з початком головування в ОБСЄ.