Гройсман - про Єжова: у будь-якій країні можуть бути такі загрози

Ситуація, що виникла із заступником керівника протоколу Прем'єр-міністра Станіславом Єжовим, який пройшов перевірку до призначення на посаду, а згодом був затриманий за підозрою у шпигунстві, могла трапитися у будь-якій країні.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час підсумкової прес-конференції у Кабміні.

"Не один місяць ми працювали зі Службою безпеки України, щоб виявити, хто у нас є шпигун. Виявили і одразу, як було усе доведено, він був затриманий. Хочу підкреслити, що він працівник протоколу, це церемоніальні заходи, в них немає жодного доступу до держтаємниці. Також він працював перекладачем на офіційних переговорах, і ніхто на них, зрозуміло, ніяких "незрозумілих" речей не говорив. Що стосується ретельної перевірки, його перевіряли, і якщо не виявили, це у будь-які країні світу можуть бути такі загрози", - сказав Прем'єр, подякувавши Службі безпеки за виявлення шпигуна.

Гройсман зауважив, що Єжов уже багато років працював у органах влади, міжнародних представництвах, Адміністрації Президента, парламенті, але тільки у Кабміні його виявили.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня працівники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Гройсман заявив, що дискредитувати його через затримання Єжова не вдасться

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

За даними спецслужби, завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби.

21 грудня Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради.

Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив, що Єжов працював на Росію щонайменше два роки.