Скандал навколо аудитора НАБУ: депутати пішли з засідання антикорупційного комітету

Депутати покинули засідання антикорупційного комітету ВР через рішення розглядати питання оголошення нового конкурсу з відбору кандидатів від парламенту у члени комісії аудиту НАБУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На засіданні Віктор Чумак, Юрій Дерев’янко, Борислав Береза, Єгор Соболєв, Дмитро Добродомов, Сергій Лещенко, Вадим Кривохатько наголошували на неприпустимості розгляду питання щодо оголошення нового конкурсу комітетом, не завершивши попередній. Депутат Чумак зазначив, що парламент ще не розглядав кандидатури Марти Борщ та Карлоса Кастро Кастресани.  

«Давайте звернемося до Голови Верховної Ради з проханням завершити обрання кандидатур, які раніше були обрані за конкурсом», - зазначив депутат.

Читайте також: Рада відмовилась скасувати продовження мораторію на продаж землі

Зокрема Добродомов ініціював розгляд питання обрання аудиторів НАБУ вже у четвер, 21 грудня.

Окрім того, депутат Ігор Попов запропонував оголосити новий конкурс, але автоматично включити кандидатури Борщ і Кастресани у список кандидатів. «Це буде компромісним рішенням», - сказав Попов. 

Після того, як депутати покинули засідання, кворум було зірвано. Склад кворуму - 13 членів комітету, залишилось 11 членів комітету.