Євродепутати чекають на консолідацію українських політиків у боротьбі з корупцією

У Європарламенті висловлюють підтримку Президенту України Петру Порошенку, а також директору НАБУ Артему Ситнику в рішучості боротися з корупцією.

Про це йдеться у заяві депутатів Європарламенту Петраса Ауштревічуса (Литва) і Ребекки Гармс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми, депутати Європарламенту і групи "Друзі європейської України", хочемо привітати сьогоднішню заяву Президента України Петра Порошенка та його заклик більш рішуче боротися з корупцією", - наголосили європарламентарії.

Читайте також: В Євросоюзі кажуть, що законопроект про контроль НАБУ і САП суперечить безвізу

Депутати висловили повну підтримку діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ) на чолі з Артемом Ситником.

Вони також висловили переконання, що прискорення створення антикорупційного суду зміцнить антикорупційні зусилля НАБУ.

"Ми також підтримуємо прохання Президента Порошенка до Верховної Ради і очікуємо, що нинішній законопроект про антикорупційний суд буде знятий з порядку денного та буде суттєво переглянутий", - йдеться у заяві.

Депутати зазначили, що очікують на справжню консолідацію і співробітництво державних інституцій та політиків в Україні у реальній боротьбі з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Президент Порошенко на засіданні фракції БПП попросив народних депутатів посприяти відкликанню законопроектів двох парламентаріїв про антикорупційний суд для того, щоб внести на розгляд ВР свій законопроект.