США можуть надати Україні грант у $47 мільйонів для купівлі зброї - ЗМІ

Радники президента США Дональда Трампа можуть запропонувати йому схвалити варіант із наданням Україні гранту в розмірі 47 мільйонів доларів на купівлю американської зброї для стримування агресії РФ.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на трьох співробітників Держдепартаменту. 

«Президенту Дональду Трампу може бути запропоновано варіант схвалення гранту в розмірі 47 мільйонів доларів, щоби дозволити українському уряду купити американську зброю оборони, спрямовану на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, радникові з національної безпеки генералу Герберту Макмастеру були надані три варіанти озброєння українців, викладені в міжвідомчій записці, що надійшла минулого тижня до Ради національної безпеки.

Читайте також: Пайфер: Є сподівання, що Трамп прийме рішення дати зброю Україні

З цих трьох варіантів Держдепартамент і Міністерство оборони виступають за фінансування пакету озброєнь на суму 47 млн доларів.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання про допомогу з озброєнням України, в тому числі протитанковими ракетами, що вимагає схвалення президента і конгресу.

Напередодні колишній посол США в Україні, а нині - науковий співробітник аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер поділився з Укрінформом інформацією про те, що більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї, і є велика надія на те, що чинний президент США ухвалить таке рішення.