Климпуш-Цинцадзе закликає канадських депутатів відкрити Україні доступ до зброї

За час протистояння із Росією Збройні Сили України стали значно потужнішими, однак усе одно потребують підтримки Канади.

Про це розповіла віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на те, що ми практично з нуля відбудували Збройні Сили України, які тепер є другими за розміром у Європі, наші військові усе одно потребують спорядження та тренувань: сучасних навичок управління й комунікації, а також дорадчої допомоги, що сприятиме переходу нашим військом на стандарти НАТО», - сказала Климпуш-Цинцадзе членам Постійного комітету із питань національної оборони.

Читайте також: Муженко про летальну зброю: Чекаємо рішення Трампа

Вона приділила окрему увагу поставкам Україні канадської летальної зброї, яка зможе «врятувати життя й стримати агресію, допомігши підвищити ціну нападу на Україну для Російської Федерації». «Летальна зброя збільшить наші можливості до самозахисту й дозволить зменшити число наших втрат, спричинених постійними обстрілами й порушеннями умов припинення вогню із неконтрольованих територій», - наголосила віце-прем'єр.

Вона навела депутатам статистику, що взяття ЗСУ на озброєння сучасних американських систем контрбатарейної боротьби дозволило більше, ніж удвічі знизити кількість постраждалих унаслідок обстрілів.