В Раді буде 300 голосів, щоб законопроект про недоторканність розглянув КС - Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент абсолютною більшістю голосів підтримає направлення до Конституційного Суду законопроектів № 7203 та № 6773 щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він сказав на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що ми сьогодні зможемо дати не просто позитивний результат, а я думаю, що дуже високий результат, близький до 300 голосів. Я думаю, зал буде консолідований у цьому питанні», - зазначив він.

За словами Парубія, всі фракції Ради прийняли рішення на засіданнях фракцій підтримати рішення про направлення на оцінку в Конституційний Суд цих законопроектів. За прогнозами спікера, до 12.00 парламент продовжуватиме розгляд медичної реформи - законопроекту № 6327 та двох пов'язаних із ним законопроектів № 6604 та № 6604-1, якими пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу для фінансового забезпечення проведення реформи охорони здоров'я.

Читайте також: Президент хоче прийняття закону про Антикорупційний суд до кінця року — Луценко

На вечірньому засіданні, за словами Парубія, парламент розгляне зняття з розгляду президентського законопроекту про скасування недоторканності депутатів та суддів, що був зареєстрований у 2015 році. Також Парубій прогнозує, що парламент у четвер зможе прийняти у першому читанні законопроекти про зміну виборчої системи. Водночас він висловив сумнів, що парламент встигне розглянути проекти Виборчого кодексу.