Керченський міст: Порошенко доручив готувати позов проти РФ

Президент Петро Порошенко доручив підготувати позов проти Російської Федерації щодо негативних наслідків незаконного будівництва Керченського мосту з території РФ до окупованого Криму.

Про це глава держави заявив на нараді з питань реформування лісового господарства та вдосконалення державної екологічної політики в Івано-Франківську, повідомляє його прес-служба.

"Хотів би, щоб опрацювали (питання, що пов’язане – ред.) з лихом, яке було викликане будівництвом Керченського мосту, і підготували відповідний позов до відповідних міжнародних структур", - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що очікує в найкоротші терміни інформації щодо цього питання.

Як відомо, Росія після анексії Криму навесні 2014 року розпочала будівництво мосту через Керченську протоку.

МЗС України висловило протест у зв’язку із запровадженням Російською Федерацією заборони судноплавства через Керченську протоку протягом серпня та вересня 2017 року, пов’язаної з будівництвом мосту.

Читайте також: На будівництві Керченського мосту "засвітилося" фінське обладнання

Як підкреслили у зовнішньополітичному відомстві, будівництво мосту через Керченську протоку є незаконним відповідно до міжнародного права, оскільки Україна, як прибережна держава по відношенню до Кримського півострову, не надавала згоду на таке будівництво.

В української сторони також викликає глибоке занепокоєння негативний вплив, який будівництво може справити на довкілля та навігацію через протоку.