Поляков заявив у поліцію, що працівники НАБУ перешкоджають його діяльності

Підозрюваний у "бурштиновій" справі нардеп Максим Поляков звернувся до поліції із заявою про перешкоджання працівниками Національного антикорупційного бюро його вільному пересуванню та виконанню депутатських повноважень.

Про це він повідомив у Facebook

«Сьогодні я, законослухняний громадянин України Поляков М.А., прибув до Головного управління Нацполіції у Черкаській області для участі у проведенні слідчих процесуальних дій, як того вимагає слідство. Згодом у мене була запланована зустріч з моїми виборцями і представниками громадських організацій та бізнесу. Проте працівники НАБУ відкрито заважали виконанню моїх депутатських повноважень та перешкоджали вільному пересуванню. У ситуації, що склалася, був змушений звернутися до поліції. Даний факт зафіксовано, складено відповідну заяву щодо вчинення незаконних, протиправних дій працівниками НАБУ стосовно мене», - написав Поляков.

Читайте також: Захист Полякова оскаржив “незаконне” рішення суду про браслет і паспорти

За його словами, наразі працівники НАБУ перебувають у відділку, їх особи встановлюються.

«Маю надію, що протягом доби відповідні відомості будуть внесені до ЄРДР та відкрито ще одне кримінальне провадження за фактом вчинення незаконних дій працівниками НАБУ, спрямованими проти мене», - додав Поляков.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Поляков 27 липня прибув до Головного управління Нацполіції у Черкаській області, але вийшов звідти без електронного браслета.

Солом'янський райсуд Києва 21 липня обрав Полякову, який є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн. 

Також суд зобов'язав депутата носити електронний браслет, прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти.