Захист Полякова оскаржив “незаконне” рішення суду про браслет і паспорти

Захист Полякова оскаржив “незаконне” рішення суду про браслет і паспорти

Документ
Укрінформ
Адвокат нардепа Максима Полякова подав скаргу до Апеляційного суду Києва з проханням скасувати ухвалу Солом'янського районного суду Києва від 21 липня в частині покладення на Полякова процесуальних обов'язків носити електронний браслет та здати на зберігання всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

Копії поданої апеляційної скарги сам Поляков виклав на своїй сторінці у Facebook.

«Моїм адвокатом подано апеляційну скаргу на ухвалу Солом'янського районного суду міста Києва від 21.07.2017 р.», - написав Поляков.

У тексті апеляційної скарги зазначається, що ця ухвала Солом'янського районного суду м. Києва є незаконною та прийнятою з перевищенням повноважень в частині покладення на Полякова додаткових процесуальних обов'язків носити електронний засіб контролю (електронний браслет), не відлучатись з м. Києва та м. Умань Черкаської області без дозволу слідчого, прокурора або суду та здати на зберігання до відповідних органів державної влади всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон, та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну. У скарзі адвокат Полякова Білявський просить суд скасувати ухвалу Солом'янського райсуду від 21 липня в частині покладання на нардепа цих процесуальних обов'язків.

Читайте також: Поліція чекала з браслетом на Полякова, але він не прийшов

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Полякову, який є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн.

Також суд зобов'язав депутата носити електронний браслет, прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти.

Пізніше деякі ЗМІ повідомили, що правоохоронці намагалися надягнути на Полякова електронний браслет, але той відмовився це робити.

Сам Поляков вранці 24 липня заявив, що до нього не зверталися щодо електронного браслета.

25 липня нардеп Поляков вніс заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-