Сумісництво Ляшка: НАЗК направило до поліції всі матеріали справи

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Національної поліції всі матеріали адміністративної справи щодо народного депутата Олега Ляшка.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції невідкладно направило всі матеріали адміністративної справи щодо народного депутата України Олега Ляшка до Головного слідчого управління Національної поліції України", -  сказано в повідомленні.

Зазначається, що матеріали направлено у зв'язку з появою опублікованого в мережі Інтернет витягу з кримінального провадження про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяви народного депутата про звинувачення посадових осіб НАЗК у внесенні до протоколу про адміністративне правопорушення завідомо недостовірних відомостей.

Читайте також: Сумісництво Ляшка: НАЗК оприлюднило докази у закритій судом справі

"Це кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата у зв'язку зі складеним на нього уповноваженою особою НАЗК протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Зокрема, порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ч.2 ст.172-4 КУпАП): за результатами проведеної уповноваженою особою перевірки були отримані докази входження Олега Ляшка у період з 1 січня 2006 року по 27 жовтня 2016 року до виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика", що прямо заборонено пунктом 2 частини першої статті 25 закону України "Про запобігання корупції", - сказано в повідомленні.

Натомість, зазначає прес-служба НАЗК, Ляшко спирається на записи у трудовій книжці про звільнення його у 2006 році з посади головного редактора газети "Свобода", хоча зазначений факт жодним чином не спростовує його входження до виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика".