Добкін заявив, що Новинський вніс за нього частину застави

Нардеп Михайло Добкін заявив, що нардеп від "Оппоблоку" Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн гривень.

Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини тому по телефону. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, яка становить 30 млн гривень", - прокоментував нардеп питання про те, чи дійсно Вадим Новинський вніс за нього заставу.

Читайте також: Добкін каже, що заставу за нього наступного тижня внесуть "колеги"

Відповідаючи на питання, коли Добкін планує внести іншу частину застави, нардеп відповів:

"Я не вношу самостійно, у мене немає таких грошей, я це сказав під час того, як тільки була перерва в суді. Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і у них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься як заставу, ще перевіряється фінансовим моніторингом", - додав він.

Читайте також: Розенблату призначили 7 мільйонів застави і браслет

Також Добкін заявив, що поки не знає, де візьме решту суми для внесення застави:

"Завтра буде день, завтра буде привід ще поспілкуватися з вами. У мене час до четверга, за рішенням суду. Вони ще повинні пройти перевірку. Напевно, завтра буде останній день, коли їх можна буде перерахувати".

Читайте також: Розенблат каже, що не зможе знайти 7 мільйонів на заставу

Нагадаємо: 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт Добкіна. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура має намір просити суд про обрання Добкіну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

15 липня Печерський районний суд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в 50 млн грн. На внесення застави у нардепа є 5 діб.