Розенблату призначили 7 мільйонів застави і браслет

Розенблату призначили 7 мільйонів застави і браслет

Оновлено
Укрінформ
Солом'янський районний суд м. Києва  визначив запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у розмірі 7 млн грн.

Відповідне рішення у вівторок оголосила суддя Світлана Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клопотання сторони обвинувачення задовольнити частково. Застосувати до Розенблата запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 7 млн грн", - сказала Кушнір.

Заставу Розенблату необхідно внести впродовж 5 днів.

Також суд зобов'язав Розенблата носити електронний браслет, з'являтися на виклики до слідчих та прокурорів та до суду, здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти про зміну місця свого проживання, утримуватися від спілкування із рядом осіб, зокрема депутатом Максимом Поляковим, його помічницею Тетяною Любонько, агентом НАБУ Катериною Сивокінь.

Сам Розенблат одразу залишив залу суду, відмовившись давати коментарі.

Натомість у САП зазначили, що задоволені рішенням суду.

"Задоволені рішенням суду. Важкий був день, важкий процес... Так, не 10 млн грн, але важливо, на чому ми наполягали, - електронний браслет. Так ми хоч якимсь чином зможемо проконтролювати переміщення Розенблата Україною і сподіваємося, що за межі нашої держави він не виїде. Зараз ми в терміновому порядку шукаємо цей браслет", - зазначив прокурор САП Володимир Кривенко.

Читайте також: Розенблат: Нікуди не бігав і бігати не збираюся

Як повідомлялося, Верховна Рада 11 липня позбавила Розенблата депутатської недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Розенблату повідомили про підозру.

Розенблат є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Його підозрюють в отриманні хабара на суму 285 тис. доларів. 

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-