Добкін каже, що заставу за нього наступного тижня внесуть

Добкін каже, що заставу за нього наступного тижня внесуть "колеги"

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Опозиційного блоку" Михайло Добкін прогнозує, що заставу за нього буде внесено вже наступного тижня, а зроблять це його колеги по партії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" в суботу ввечері.

"Наскільки я розумію, мої колеги, за що я їм вдячний, з власної ініціативи прийняли рішення знайти кошти для застави і, я так розумію, що наступного тижня її буде заплачено", - сказав Добкін.

Сьогоднішнє рішення суду нардеп планує оскаржити в апеляційній інстанції. "Ми будемо готувати позовну заяву до апеляційного суду, де ми хочемо оскаржити рішення суду першої інстанції, тому що я вважаю, що я не небезпечна людина для держави, мене нема чого ховати та ізолювати від суспільства у в'язницю", - пояснив він.

"Я переконаний, що там немає ніякої економіки, всі статті притягнуті за вуха, ця справа політична", - сказав депутат.

Сьогодні Печерський районний суд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави у 50 млн гривень. На внесення застави у нардепа є 5 діб.

Як повідомлялося, сьогодні в Печерському райсуді Києва прокуратура попросила застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту, а визначити розмір застави у розмірі не менше 150 млн гривень. На думку сторони звинувачення, Добкін може впливати на хід розслідування.

Сам Добкін просив суд звільнити його під особисте зобов'язання. Депутати від "Опозиційного блоку" також заявили, що готові взяти його на поруки.

Читайте також: Добкіна відпустили на 5 днів - збирати кошти на заставу

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт Добкіна. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура має намір просити суд про обрання Добкіну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

14 липня Генпрокуратура вручила Добкіну підозру за статтею "шахрайство" та "перевищення службових повноважень". Нардеп заявив журналістам, що здав слідчому всі свої паспорти і не має наміру покидати межі України, але підкреслив, що його пересування по Україні не обмежене.

За даними Генпрокуратури, Михайло Добкін може бути причетним до незаконного присвоєння кооперативами 78 га земель у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-