Бірюков звинуватив мера Миколаєва у тому, що він не допомагає флоту

Радник Президента України, голова Миколаївської обласної організації партії БПП «Солідарність» Юрій Бірюков звинуватив міського голову Миколаєва Олександра Сєнкевича у тому, що той не допомагає флоту.

Про це Бірюков написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ось є командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко. Він всіх дістає, в хорошому сенсі, питаннями розвитку флоту. А ще є мер Миколаєва, якого обрали миколаївці. І є багато казок про те, що він патріот і таке інше. ВМС України перерахували до бюджету міста Миколаєва за минулий рік податків в сумі 73,5 мільйона гривень. Мер спілкування з Воронченком всіляко уникає, ніяких проектів рішень про допомогу флоту на сесію міськради навіть не виносив", - написав Бірюков.

Він також порівняв Сєнкевича з мером Одеси Геннадієм Трухановим, якому дорікають членством в "Партії регіонів" тощо. "Є багато обгрунтованих докорів (Труханову - ред.) в сепаратизмі і таке інше. Але ВМС України перерахували до бюджету Одеси за минулий рік податків в сумі 27,2 млн грн. А мер, сепаратист-регіонал, в цьому році виніс на сесію міськради питання про допомогу флоту. Міськрада проголосувала і зі свого бюджету виділить 6,5 млн грн гривень на благоустрій бази 137 батальйону морської піхоти. Не знаю що і подумати", - наголосив радник Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, Сєнкевич скаржився, що співпраця з Бірюковим в нього не склалася з перших днів на посаді мера. А 14 червня, після вручення йому протоколу про корупційне правопорушення, Сєнкевич заявив, що це політична провокація, за якою стоять певні політичні фігури, зокрема, Бірюков. Радник Президента ці звинувачення відкидає.