Білий дім відчуває тиск Конгресу щодо надання Україні зброї – експерт

У нинішній адміністрації США є багато людей, які виступають за надання Україні оборонної зброї, а також тих, хто висловлює скептицизм. Однак у цьому питанні Білий дім відчуває значний тиск законодавців з обох партій, які підтримують Україну в її протистоянні з РФ.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу президент Американської ради з питань зовнішньої політики (AFPC) Герман Пірчнер.

"Існує достатньо велика підтримка в Конгресі щодо надання Україні оборонної зброї, так само як і з боку багатьох людей в адміністрації", - зазначив експерт у відповідь на запитання щодо перспектив прийняття цього рішення адміністрацією Трампа.

Натомість, за його словами, на сьогодні немає остаточної ясності, які настрої зрештою переважать у керівництві Білого дому, оскільки "деякі голоси в адміністрації звучать не на підтримку цього рішення". Тож, підсумував експерт, відповідь одна: "Ми не знаємо напевно, як буде, але зараз на адміністрацію створюється потужний тиск, щоб зброя була надана".

Водночас, за його словами, суттєве значення в цьому зв'язку має успішність реформ, що реалізуються в Україні. Пірчнер повідомив, що кілька днів тому він повернувся з України, де вивчав ситуацію з групою інших експертів, і "був вражений", скільки всього зроблено в умовах, фактично, війни з Росією.

"Я знаю, що у людей уривається терпець, і вони хочуть, щоб усі процеси проходили скоріше, й обіцянки, зроблені на Майдані, виконувалися. Але як для країни у стані війни, Україна досягла значного прогресу" – зауважив президент Американської ради з питань зовнішньої політики. Крім того, за його словами, для того, щоб люди відчули результати реформ, потрібен ще час.