Слідком РФ завів справу на нардепа Парасюка

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу відносно народного депутата Верховної Ради України Володимира Парасюка, якого звинувачують в причетності до нападу на російське генконсульство у Львові в 2016 році і нарузі над російським прапором.

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

«У Головному слідчому управлінні СК Росії триває розслідування кримінальної справи за фактом нападу в 2016 році на Генеральне консульство Російської Федерації (ст. 360 КК РФ) в місті Львові і наруга над прапором Росії (ст. 329 КК РФ). Одним з фігурантів цієї кримінальної справи є діючий депутат Верховної Ради України Володимир Парасюк», - йдеться в повідомленні.

У СК РФ стверджують, що в ході розслідування кримінальної справи окрім причетності до вищезгаданих злочинів «слідством отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року також схиляв людей, що зібралися біля Генерального консульства, до здійснення нападу на російське диппредставництво».

«У зв'язку з цим відносно Парасюка порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до здійснення нападу на установи, які користуються міжнародним захистом)», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 9 березня 2016 року народний депутат Парасюк зірвав прапор з будівлі генконсульства РФ у Львові. Після цього активісти, що зібралися на акцію на підтримку льотчика і депутата Надії Савченко, підняли і спалили російський прапор.