Захист Насірова стверджує, що той не зможе зняти браслет

Захист Романа Насірова заперечує, що відсторонений голова ДФС може позбутися електронного браслета і залишити Україну.

Про це адвокат Андрій Кузьменко заявив у Солом'янському райсуді Києва, де розглядається клопотання щодо стягнення з Насірова у бюджет внесеної застави у 100 мільйонів гривень у зв'язку з тим, що він не здав британський паспорт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо того, що Насіров може скористатися своїми знайомствами у компанії-виробнику електронного браслета, щоб відімкнути його і залишити країну, то, на нашу думку, можна було відкрити провадження з цього приводу, з'ясувати всі обставини. Цього зроблено не було... До того ж, Роман Насіров раніше отримував дозвіл у детективів НАБУ на те, щоб залишати Київ для відвідування своєї родини, і ще жодного разу не порушував меж дозволу. Тож те твердження, що Насіров може втекти, втрутившись в роботу браслета, на нашу думку, хибне", - сказав Кузьменко.

Щодо наявності британського паспорта у Насірова, адвокат зазначив, що його підзахисний уже здав всі наявні у нього паспорти.

Раніше у залі суду прокурор САП Роман Симків заявляв, що нездача Насіровим британського паспорта - єдиний процесуальний обов'язок, який порушив Насіров.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ініціювали клопотання про стягнення застави з відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова у розмірі 100 млн гривень через те, що він не виконав зобов'язання - не здав свій британський паспорт,

Раніше суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення 100 млн грн застави, яку внесла за нього дружина.