Асоціація Україна-ЄС: Порошенко назвав дату голосування у Нідерландах

У Сенаті Нідерландів 30 травня відбудеться остаточне голосування щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми не лише на фінішу безвізу, а й в очікуванні завершення ратифікації Угоди про асоціацію... 23 травня сенат Нідерландів відкриває дебати, а 30 травня, ми тримаємо кулаки, відбудеться голосування. Дуже сподіваємося, що воно буде позитивним для України, для Нідерландів і для Європи", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що в Нідерландах була "складна дискусія" щодо ратифікації Угоди, проводився референдум, а скептики навіть пропонували погодитися на часткове застосування Угоди у вигляді поглиблення та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

"Але я вдячний нашим партнерам, які знайшли можливість зробити все можливе, щоб Угода про асоціацію запрацювала в повному обсязі", - підкреслив глава держави.

Як відомом, Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не завершила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. На референдумі 6 квітня 2016 року більшість учасників голосування висловилися проти Асоціації. Після цього влада країни та ЄС узгодили спеціальний додаток до Угоди, який розблокував ратифікацію.